Klokrekenen.be

Over klokrekenen.be

Als leerkracht en remedial teacher ben je voor extra oefening vaak op zoek naar aanvullend lesmateriaal, ook als het gaat om het leren klokkijken.
Als ouder help je je kind ook graag als het wat extra ondersteuning nodig heeft of misschien wat meer aan kan.


Op klokrekenen.be stel je eenvoudig en snel zelf oefenbladen samen. Kies eerst wat je wilt oefenen, bijvoorbeeld de hele uren, halve uren, kwartieren of een combinatie daarvan. Daarna kies je het type klok waarmee je de oefeningen wilt samenstellen, bijvoorbeeld een klok met wijzers, een digitale klok of een klok met Romeinse cijfers. Tot slot bepaal je het aantal klokken en het soort oefenblad. Je kunt de oefenbladen klokkijken printen of opslaan als PDF. Natuurlijk kun je bij de oefenbladen ook verbeterbladen genereren.


Goed om te weten:

  • Op klokrekenen.be wordt 8.25 uur in de analoge klok als 'vijfentwintig na acht' gezien.
  • Op klokrekenen.nl wordt 8.25 uur in de analoge klok als 'vijf voor half negen' gezien.


Klokrekenen maakt deel uit van het POLS Netwerk, onder andere bekend van:


Wil je op de hoogte blijven of lestips ontvangen? Abonneer je dan op de Nieuwsbrief Basisonderwijs


Over het gebruik van de werkbladen:
Werkbladen vervaardigd met behulp van Klokrekenen.nl kunnen zonder beperkingen worden afgedrukt en vermenigvuldigd voor gebruik zowel op scholen als thuis. Het publiekelijk beschikbaar stellen van deze werkbladen, hetzij online of in gedrukte vorm, is enkel onder uitzonderlijke omstandigheden toegestaan, mits voorafgaande schriftelijke toestemming is verkregen van POLS Netwerk B.V. Voor verzoeken tot toestemming verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen via het daarvoor bestemde contactformulier.